zaterdag 31 augustus 2013

Alles behalve vierkant/rechthoekig

Voor de challenge van het Kaartje Inspiratie Challenges Blog vragen ze deze keer iets te maken wat niet vierkant of rechthoekig is. Daarom heb ik vandaag een ronde kaart gemaakt.
Daarom een rode cirkel gestanst en daarop eerst een strook ribbelkarton die ik eerst met gesso heb bewerkt. Vervolgens 2 gescheurde stroken design papier er schuin opgeplakt. Het geheel versierd met ijskristallen van Noor!design en een gestanste kerstbal uit goud papier. Nog een tekstje in het rood toegevoegd en tenslotte nog een rrod-wit ophangtouwtje.
Weer een kaart voor mijn bestelling klaar!

Nu lekker buiten in het zonnetje de tafel dekken voor de lunch. Hier schijnt de zon, maar ik heb begrepen dat er ook delen van Nederland regen hebben.


vrijdag 30 augustus 2013

Weekend

En toen was het al weer vrijdag! Wat gaan de weken toch snel.
Afgelopen week vertelde ik al dat er een pakje bij mij thuis bezorgd was met nieuwe spulletjes. Dat was o.a. deze stempel en stans van Amy design. Ik heb ze besteld bij Hobby Vision.
De stempel heb ik ingekleurd met de zachte pastelkrijtjes van de Action. Ook de rand met duifjes een beetje kleur gegeven. De achtergrond is blauw papier met ijskristallen. Daarop eerst een rechthoekig stuk uit een boek bewerkt met gesso dat ik gemat heb op goud. Ook de stempel gemat op goud. Tenslotte nog een duifje losgeknipt van de rand en die nog rechts boven de afbeelding geplakt.
Ik laat deze kaart meedoen aan de uitdaging bij Een hoop inspiratie scrapkaarten challenge blog.

Nu snel weer aan het haken. Zondag hebben we een barbecue voor mijn broer en voor hem ben ik een kikker aan het haken.

donderdag 29 augustus 2013

Lift Challenge

Morgen is de laatste werkdag van mijn collega van groep 1-2-3-4. Ze gaat met zwangerschapsverlof.
Om dat niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan heb ik voor haar deze kaart gemaakt:
Het designpapier is van een oud blokje van de Action. Aan beide kanten de vlinderstans van Noor design uit roze papier geplakt.
Binnenin een label met een vlindertje om een persoonlijke boodschap te schrijven:
De kleuren op deze foto zijn dichter dan de werkelijkheid dan de eerste. Ra, ra, ra, foto's meteen na elkaar op dezelfde plek en met dezelfde camera gemaakt. En ook bij een tweede keer proberen hetzelfde resultaat.......

In de kaart zit een gehaakt baby-mutsje. Mijn collega wil namelijk een new-born foto shoot laten doen en vroeg mij een mutsje te haken.
En zo ziet de kaart er dicht uit met het mutsje er in (ook nu weer de goede kleur)

Deze kaart laat ik meedoen bij de Lift Challenge.

Morgen nog werken en dan al weer weekend. Hopen dat het mooie weer nog een poosje aanhoudt. Zaterdag is er bloemencorso in Eelde en zondag hebben we familiebarbecue. Bij beide kunnen we wel mooi weer gebruiken!


woensdag 28 augustus 2013

Nederlands kaarten uitdaging

Vanavond (bij Caroline) een kaartje gemaakt met de schets van de Nederlandse kaarten uitdaging.
Heb mijn blokje papier van Eline maar eens gebruikt. Deze lag al een hele poos in de kast maar zoals meer van ons dat hebben nog niet gebruikt.
De basis is een creme kleurige kaart. Daarop roze papier en daarop 3 papiertjes uit het Eline blok. Voor de onderste heb ik de stans van het notitieblaadje gebruikt (en een beetje eigenwijs) schuin opgeplakt. Daarop het papier met de bloemetjes en de ruitjes en ten slotte nog de kinderwagen gestempeld op het roze papier. Afgewerkt met plakpareltjes in de vorm van bloemetjes en 3 houten hartjes.

Vandaag kreeg ik tussen de middag een watts-appje van manlief dat mijn pakketje aangekomen was. Heb een paar leuke dingen besteld bij Hobby Vision. Ik hoop jullie daar in het weekend iets van te laten zien.

dinsdag 27 augustus 2013

Ik ben al in kerstsferen

En al weer een kerstkaart.....
Ik ben druk bezig met mijn 1e bestelling (ja, er volgen er nog meer). Een aantal van jullie vroeg zich af of ik dan nog wel aan mijn eigen kaarten toe kom. Dat komt vast wel goed, ik heb er al een aardige stapel liggen. En vanaf nu ga ik voor zo veel mogelijk challenges een kerstkaart maken.
Zo ook voor de challenge van Crazy for CAS. Daar wil men deze keer embossing op de kaart zien.
Op een witte kaart heb ik designpapier van de nieuwe kerstserie van de Action geplakt. Daarop een strook rood met ge-emboste hulsttakken. Vervolgens nog een lintje en een stempeltje en weer een kerstkaart klaar!

Nu jongste zoon nog even helpen met het kaften van zijn boeken. Ik heb het nu wel al 100 keer voorgedaan maar hij kan de slag niet te pakken krijgen......

maandag 26 augustus 2013

Kerstkaarten op bestelling

Het is nog maar augustus maar ik heb de eerste bestellingen voor kerstkaarten al weer binnen. Dit weekend belde een vriendin die al een aantal jaren kaarten bij mij bestelt of ik er voor haar weer 20 wilde maken.
Met dit telefoontje in mijn achterhoofd maakte ik een kaartje met de schets van Een hoop inspiratie scrapkaarten challenge blog.

Op een witte, vierkante kaart eerst design papier uit een oud blokje van de Action. Daarop een cirkel lichtblauw, daarop een witte doily en in het midden weer een cirkel die ik met een muzieknoten embossingfolder door de cuttlebug heb gehaald. In het midden een rendier van hetzelfde blauw als de grote cirkel en ten slotte nog een paar ijskristallen. (passen mooi bij het design-papier).
Het oogje van het rendier is een toevalligheidje. Blijkbaar was er nog een stukje goudkleurig papier in de stans achtergebleven bij het oog. Dat zit nu mooi in het gaatje van het oog van dit blauwe rendier. Geeft een onverwacht leuk effect.


zondag 25 augustus 2013

Dit is ook al zo leuk om te doen....

Al een paar keer had ik op verschillende blogs kaarten met panpastels voorbij zien komen. En nieuwsgierig als ik ben hier en daar eens gekeken naar prijzen. En dat viel nog niet mee..... Maar toen zag ik ineens op een blog iemand die geen panpastels gebruikte maar de zachte pastels van de Action. En omdat ik gisteren toch met jongste zoon naar de winkel moest om de laatste schoolspullen in te slaan ook maar even een doosje zachte pastels bij de Action gekocht (nog geen 3 euro :-) )
Voor dit kaartje heb ik eerst een wit vierkant stuk kaartkarton bewerkt met krijt. Hiervoor heb ik een stuk van een viscose huishouddoekje gebruikt waar ik eerst mee over het krijt heb gewreven en vervolgens over het papier. Daarna heb ik een gestanste doily als sjabloon gebruikt en met rood krijt over de ondergrond aangebracht. Vervolgens de doily bewerkt met geel en groen krijt en deze in het midden van de kaart geplakt. 2 swirl groen gemaakt en vervolgens de bloemen met rode, oranje en gele krijt gekleurd met behulp van een wattenstaafje. De bloemen met een brad bevestigd. Dit geheel op een vierkante rode kaart geplakt.

Ondertussen al veel ideetjes bekeken op internet. De volgende uitdaging is om de krijtjes te gebruiken in combinatie met transparante inkt en stempels.

Deze kaart laat ik meedoen met de uitdaging van De Creatieve Zebra waar deze keer alles mag.

Nu nog even lekker genieten van het mooie weer. Morgen huishoudelijke klussen en weer een bezoekje met manlief aan het ziekenhuis. Geniet van de komende week!

woensdag 21 augustus 2013

En het is al weer woensdag.....

Dat gaat snel! De eerste schoolweek is al weer half voorbij. We zijn in de klas al weer helemaal gewend. Het scheelt natuurlijk dat de kinderen van groep 6, 7 en 8 al een jaar bij mij in de klas hebben gezeten. Voor hun is het niet anders dan vorig jaar. Alleen de kinderen van groep 5 moet ik af en toe een beetje op weg helpen maar ik moet zeggen dat het tot nu toe allemaal heel vlekkeloos verloopt!

Voor het kaartje van vandaag heb ik een schets gebruikt van MojoMonday. Ze hebben hele leuke schetsen en deze weten mij vaak wel te inspireren.
Ik heb een oud roze kaart als basis genomen. Daarop een wit vierkant dat ik met een embossingfolder door de cuttlebug gehaald heb. Met desing-papier van de Action de beide hoeken en de banners gemaakt. Vervolgens nog cirkels met de klok en de tekst en om het af te maken een knoop met een touwtje.
Ik wil deze kaart mee laten doen aan de challenge van Dutch Card Lovers waar deze keer alles mag.

Nu nog even opruimen en dan snel mijn bedje opzoeken. De wekker loopt 's ochtend om half 7 af. Dat is wel weer wennen hoor!

maandag 19 augustus 2013

One big flower

Vanochtend weer een poosje naar school geweest. Ook al is het mijn vrije dag, die eerste schooldag na de vakantie samen beginnen is toch wel zo gezellig. Samen lekker in de kring de vakantie verhalen van de kinderen aangehoord. Wat zijn ze allemaal groot geworden in die 6 weken! Na de pauze ben ik weer naar huis gegaan.
Vanmiddag weer met manlief naar het ziekenhuis. En.....het houdt niet op. De arts heeft de hechtingen verwijderd en met een recept voor peniciline en een afspraak voor volgende week maandag konden we weer vertrekken. Weer een ontsteking....... Dat was weer een behoorlijke tegenvaller!

Onderstaande kaartje heb ik al een poosje geleden gemaakt en zat in mijn schriftje om in te sturen voor de challenge van Cards en Scrap. Maar door de drukte van de afgelopen dagen was het er nog niet van gekomen.
De bloemenstempel van Joy! afgedrukt op wit papier en ingekleurd met gewone stiften. Achter de kaart aan alle kanten een geponste rand geplakt en het geheel op een witte kaart geplakt. Nog een tekst met een strikje aan de rand vastgemaakt.
Nu ga ik lekker zitten knutselen en het resultaat daarvan zullen jullie binnenkort wel eens voorbij zien komen.

Vanmiddag heeft het hier ruim een uur gehoost! Het kwam echt met bakken uit de hemel. De straten stonden blank en de putdeksels kwamen omhoog. Wij hebben in de tuin een zit\kuil en eigenlijk blijft daar nooit water in staan. Maar vanmiddag ging het zo hard dat er na een uur bijna 10 centimeter water in stond (de zitkuil is 4x4 meter!).

Ik hoop dat jullie droge voeten hebben gehouden vanmiddag!

woensdag 14 augustus 2013

Kerst in zwart-wit-grijs en een "touch of gold"

Hier ben ik al weer. Na mijn kerstkaart van vanochtend ben ik er nu al weer met een kerstkaart. Wel een hele andere dan die van vanochtend!
De basis is een vierkante witte kaart. Daarop zwart papier. Daar bovenop eerst een stuk grijs papier dat met een embossingmal bewerkt is. Het mooie van dit papier (van de Boekenvoordeel) is dat de grijze inkt een beetje loslaat als je het met een embossingmal door de cuttlebug haalt, Het krijgt dan een beetje een oude uitstraling. Onder het grijze papier een strook zwart. Hier een gouden touwtje omheen gedaan (de touch of gold waar de Lift Challenge om vraagt) en de grote ijskristal van Noor op bevestigd. Tenslotte onderaan nog een strook wit waar ik een ronde stempel drie keer op heb afgedrukt.

Ik heb deze kaart nu maar meteen geplaatst omdat ik anders bang ben dat het me voor de 17e niet meer gaat lukken. Morgen startvergadering met alle collega's op school, vrijdag is oudste zoon jarig (hij wordt 18!) en zaterdag barbecue met zijn vrienden.
Nu ik het toch over de verjaardag van oudste zoon heb zal ik ook meteen de kaart laten zien die ik voor zijn verjaardag heb gemaakt. Ook deze is is de zwart/grijze tinten:
Het basketballende poppetje lijkt misschien wat kinderachtig voor een 18 jarige, maar het heeft een betekenis. Hij krijgt voor zijn verjaardag namelijk een seizoenskaart van de GasterraFlames (de proff basketbalclub van Groningen) van ons. Dan kunnen wij samen weer gezellig alle wedstrijden van het komende seizoen bijwonen.

Nu ga ik mijn bedje opzoeken want morgen loopt de wekker al weer op tijd af!

Kerst

Met de schets van de Nederlandse Kaarten Uitdaging heb ik deze kerstkaart gemaakt:
Het design-papier komt uit (oude) blokjes van de Action. Het rendierhoofd kocht ik een paar weken geleden met 70% korting bij d opruiming van de Pipoos.
Het ging nog bijna mis met deze kaart omdat ik er eerst een andere tekst op had gestempeld.....in het Engels en dat is niet de bedoeling bij de NKU. Gelukkig had ik nog niks vastgeplakt toen ik die vergissing ontdekte.

Zometeen richting de kapper. Maar even weer de grijze haartjes weg laten werken en er een beetje model in laten knippen. Dan sta ik er tenminste weer netjes op als de scholen weer beginnen.

zondag 11 augustus 2013

Gesso

Ik heb het al op veel blogs voorbij zien komen: Gesso. Voor mij onbekend maar ik vond het tijd dat daar verandering in zou komen.
Gisteren met oudste zoon wezen winkelen en toen een pot Gesso gekocht. Thuis gekomen meteen mijn template met honingraten gepakt en linnenstructuur papier besmeerd met Gesso.
Vanochtend was het genoeg gedroogd om er mee verder te gaan. Met mijn schuursponsje en blauwe disstres inkt de achtergrond verder bewerkt. Daarna 2 bloemenstempels en een vlinder er op gezet. De Vlinder nog wat extra accenten gegeven met een blauwe viltstift. De witte kaart gemat op donkerblauw en op dit zelfde blauw een tekst gestempeld.
Ik laat deze kaart meedoen bij het Kaartjes Inspiratie Challenges blog waar ze vlinders vragen en bij de SU-per challenges waar ze 3 kleuren blauw willen zien (achtergrond, vlinder en cardstock).

Nu lekker op zoek op internet naar nog meer ideetjes met Gesso. Jullie zien het vast vaker voorbij komen.

zaterdag 10 augustus 2013

Cupcake

Eerst even een update over manlief: de orthopeed was zeer tevreden! De wond zag er goed uit en de ontsteking is nagenoeg verdwenen. Nu nog ruim een week rustig aan doen en zo veel mogelijk met het been omhoog. Maandag 19 augustus moeten we terug om de hechtingen er uit te laten halen. Pfff....ik kan de weg naar het ziekenhuis bijna met de ogen dicht rijden zo vaak ben ik er de laatste maanden geweest.

Nadat ik vanochtend heel gezellig met oudste zoon aan het winkelen ben geweest en in het begin van de middag even bij mijn vader langs ben geweest lag de rest van de middag nog open voor mij. En aangezien de zon zich niet liet zien en er af en toe regendruppels naar beneden kwamen ben ik binnen gaan zitten knutselen.
Er stond nog een kaart voor de uitdaging van Cards en Scrap op mijn to do lijst. (doen jullie dat ook? Ik houd in een schriftje bij welke challenges er online komen en ik schrijf er dan later bij welke kaart ik er voor ingestuurd heb)
Bij Cards en Scrap hebben ze deze keer een schets met als optie cupcakes.
Ik ben begonnen met cupcake papier uit een blokje van de Action. Verder roze en groen papier met witte stipjes gebruikt en een cup cake gemaakt met mijn stans van Marianne Design. Op de horizontale roze strook zit nog een randje crispy lint, maar dat is op de foto niet zo duidelijk te zien. De cupcake afgewerkt met plakpareltjes en ook zo'n pareltje als stipje op de j bij de tekst geplakt.
Ik laat dir kaartje ook meedoen met de uitdaging van Een hoop inspiratie scrapkaarten challenge blog. Zij plaatsen altijd halverwege de looptijd van de challenge een tweede kaartje van het designteam. Nu post ik mijn tweede kaartje :-)

Er begint nu toch echt een einde te komen aan de vakantie..... Maandag maar eens kijken hoe het op school is en een beginnetje maken met de inrichting van de klas. Maar nu eerst nog maar eens lekker genieten van het weekend!

vrijdag 9 augustus 2013

Water, zwemmen, varen, spetters, golven = vakantie

Ik had vandaag wel weer de titel van mijn blogbericht van gisteren kunnen gebruiken want ook nu kwam weer van het een het ander.
Voor de challenge van Dutch Card Lovers heb ik onderstaande kaart gemaakt:
De uitdaging is hier "water, zwemmen, varen, spetters, golven. Ik heb eerst van 2 kleuren blauw golven gescheurd. Daar heb ik vervolgens met 2 stempels van Boekenvoordeel visjes en een bootje op gestempeld. Bij het bootje een paar details gekleurd met stift en de rode vlag is gepaperpierced (schrijf je dat zo??). De zon is gemaakt van een knoop en de zonnestralen getekend met stift. Ten slotte nog een soort koffer-label met de tekst "zonnige groeten" er bij. Dit geheel geplakt op een zelf gesneden gele kaart.

Toen ik deze kaart klaar had, kwam bij mij meteen het idee op om een label te maken met de golven, de zon en de vissen.
Deze label laat ik meedoen aan de challenge van Crazy for CAS waar het thema "vakantie" is, en ook bij CAS on Sunday waar ze deze keer een tag willen zien. (bedankt voor de tip Marlieke).

Vandaag de laatste dag van de keukenrenovatie en vanmiddag met manlief voor controle naar het ziekenhuis. Ik verveel me nog niet vandaag!

donderdag 8 augustus 2013

Van het een komt het ander

Gisteravond weer een heerlijk avondje zitten knutselen bij Caroline. En aan het eind van de avond had ik zo waar 3 projectjes af!
Ik ben begonnen met de kleinste label. Het ideetje ooit eens ergens op internet gezien. De basis voor deze kleine label is een kant en klare label die ik ooit eens bij de bruna kocht. (4cm breed en 8 cm hoog). Hierop muziekpapier geplakt en daar weer bovenop ribbelkarton waar eerst een hart uit gestanst is. Afgewerkt met een hartje en een tekstje.
Daarna zelf een grotere label gesneden en hetzelfde mee gedaan. Deze label is 6 cm breed en 12 cm hoog. (zie nu net dat ik nog geen touwtjes door de labeltjes heb gedaan. Zo nog maar even op zoek naar de juiste kleur.)
Na het maken van de 2 labels was er nog wat tijd en materiaal over en daar heb ik op dezelfde manier nog een kaart mee gemaakt.

Vanochtend lagen de labels en het kaartje op tafel naast mijn nieuwe schoolagenda en ik bedacht mij dat ik mijn agenda wel eens kon gaan pimpen. Ook deze kreeg een zelfde look als de kaart en de labels. En zeg nou zelf....dat ziet er toch veel leuker uit dan het origineel?(links) Ik ben er blij mee!

Als laatste laat ik jullie nog 2 foto's zien van onze keuken:
 Voor
Na
Morgen komt er nog een nieuwe kookplaat en een nieuwe afzuigkap. Zo wordt de keuken dus door het vervangen van de deurtjes en de ladefronten ineens heel anders.

woensdag 7 augustus 2013

Operatie geslaagd

Was toch een spannende dag gisteren. Om kwart over 9 manlief naar het ziekenhuis gebracht. En zoals dat bij een dagopname blijkbaar gaat stond ik om half 10 al weer bij de auto. Het is echt even de patient afleveren. Toen ben ik even gaan winkelen in Assen en toen weer naar huis. En dan begint het wachten. Om half 2 werd ik gebeld dat hij op de uitslaapkamer was en dat de operatie goed verlopen was. En toen was het wachten op het volgende telefoontje dat ik hem weer op mocht halen. Dat duurde tot 5 uur omdat er tussentijds een flinke bloeding was geweest. Nu lekker rustig aan doen tot vrijdag en dan weer heen voor controle. Het houdt ons lekker bezig! (al vanaf 25 maart.....)

Nu over naar mijn kaartje. Want in de tijd dat ik gisteren zat te wachten heb ik een kaartje gemaakt.
De basis is weer een witte linnen kaart. Daarop een blauw/groene vierkant met afgeronde hoeken. De vierkant daar weer op heb ik uit een lege crackerdoos geknipt en beplakt met washi-tape van de Wibra. Ook hier de hoeken van afgerond. Vervolgens wit, ecru en bruin katoen rondom gewikkeld. Nog een tekst en een bloem met brad toegevoegd en toen vond ik het genoeg. De bloem komt uit het zakje met leuke stansjes die ik van GerJanne voor mijn verjaardag kreeg.
Ik laat dit kaartje meedoen met de challenge van Een hoop inspiratie scrapkaarten challenge blog. Daar vragen ze deze keer een verjaardagskaartje.

Nu nog snel even een foto maken van de keuken zodat ik jullie binnenkort een voor/na foto kan laten zien.
Voor iedereen een fijne dag!

maandag 5 augustus 2013

One layer

Het blijft toch heerlijk die vakantie! Ik ben 's ochtends steeds vroeg uit de veren en ga dan eerst wat huishoudelijke klusjes doen. Daarna mag ik van mezelf dan een poosje lekker zitten knutselen. Dat zal wel weer wennen worden om straks na 6 weken vakantie weer in het werkritme te komen.
Vanochtend heb ik me gestort op een one-layer kaart voor de SU-per challenges. Gisteravond laat had ik voor mezelf al snel even een opzetje voor deze kaart getekend, want toen had ik dit idee ineens in mijn hoofd.
Ik ben begonnen met het afplakken van de rechthoek in het midden. Daarna heb ik de notenbalken gestempeld met Distress inkt Vintage photo. Daarna weer met mijn schuursponsje in de weer geweest en de achtergrond bewerkt met Distress inkt Chipped sapphire. Toen de beschermende rechthoek ik het midden verwijderd en de tekst er op gestempeld. Als laatste de veertjes gestempeld met Distress inkt Festive berries. Deze veertjes komen uit een stempelsetje van Art Journey.
Het lijkt zo simpel zo'n one-layer kaart maar ik kan je verzekeren dat het absoluut niet simpel is. Dit is namelijk mijn 2e versie. De eerste is bij het oud papier beland omdat ik er absoluut niet tevreden mee was.

Nu weer lekker verder genieten van de vakantie en het mooie weer! En voor wie al weer aan het werk is: werkse!

zondag 4 augustus 2013

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

De uitdaging bij Cards en Scrap is deze keer een van hun tekst digi's te gebruiken. Er was er 1 die er voor mij meteen uitsprong: Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.  Deze spreuk is tijdens de 2 jaar van mijn IB-opleiding steeds mijn motto geweest. Mijn afstudeerscriptie had dan ook deze titel.
Met deze spreuk heb ik dit kaartje gemaakt:
De inspiratie voor de schets haalde ik van Pinterest.
Ik laat dit kaartje ook meedoen bij de challenge van Miekelotte waar deze keer alles mag.

We hebben een drukke week voor de boeg. Dinsdag de operatie van mijn man en woensdag en donderdag komen ze hier de keuken renoveren. Handige planning he??

zaterdag 3 augustus 2013

Kerstkaart op zaterdag

Het is mij dit keer niet gelukt op een kerstkaart op donderdag te plaatsen. Dan maar op zaterdag.
Het is een klein kaartje geworden, van boven tot onder 9,5 centimeter.


De hexagonvorm beplakt met hele en halve hexagons van kerstpapier. In het midden een hexagon uitgestanst waardoor een doorkijkje ontstaat. Aan de binnenkant een stempel van de kerstman waardoor hij nu heel guitig naar buiten kijkt. Nog een ijskristal vastgezet met een brad en langs het randje met zwarte stift streepjes gezet.
Dit kaartje laat ik meedoen met de challenge van Knutsels en kadootjes.

Vanavond een drukke avond. We hebben 2 feestjes voor de boeg! Voor iedereen een fijne avond en wie weet tot morgen.

vrijdag 2 augustus 2013

Vogeltjes

Pffff....ik ben even naar binnen gevlucht. Het is buiten nu wel heel erg warm. En bij ons in de tuin geen zuchtje wind om het iets aangenamer te maken.
De afgelopen weken heb ik 's avonds vaak zitten haken. Ik heb 10 vogeltjes gehaakt. Gistermiddag heb ik alle vleugeltjes en snaveltjes vastgemaakt en alle draadjes afgehecht. Toen even het bos in gegaan om een mooie tak te zoeken. Deze samen met oudste zoon opgehangen onder onze overkapping.

Ik heb de kleuren rood/wit/blauw gebruikt en de kleur van de oude PTT-post zakken. Een beetje een knipoog naar mijn verleden als postbode bij de PTT.
Zo is het nog gezelliger geworden onder onze overkapping!

Ik hoop dat jullie het allemaal een beetje uithouden met de warmte vandaag. Zeker als je moet werken.....

donderdag 1 augustus 2013

Daar ben ik weer

Zo gaat het snel. Woensdagavond een kaartje maken en meteen plaatsen en dan op donderdagochtend weer vroeg uit de veren en weer een kaartje maken.
Deze keer is het een kaartje geworden voor de uitdaging van Crazy for Cas. De vorige keer ben ik met mijn kerstkaart in de top 3 gekomen bij Crazy for Cas dus deze keer waag ik maar weer een gokje.
Dit keer is het de bedoeling dat je een challenge van 2012 kiest en daar een nieuwe creatie mee maakt.'
Ik heb gekozen voor de challenge van 5 mei 2012: Natuur
Op een witte kaart met groen de tekst gestempeld en daarbij in 2 verschillende kleuren groen de bloem. Daarna nog met een template en een zwarte Stabilo stift wat vogeltjes toegevoegd. Deze witte kaart gemat op groen en toen op de dubbele kaart geplakt.
De grassprieten onderaan heb ik gestempeld met de zijkant van een restje van een unmoutend stempel. Altijd handig om te bewaren.

Nu eerst nog even wat huishoudelijke klusjes afronden en dan weer heerlijk buiten genieten van het mooie weer!